Norsk Vanns Fagtreff 2025

Velkommen til Norsk Vanns Fagtreff 2025

Norsk Vann inviterer til Fagtreff på Gardermoen 18.-19. mars 2025, med to fagparalleller per dag, utstillere og sosiale arenaer. Alle parallellene vil også være tilgjengelige for digital deltakelse. Dette er en unik mulighet til å delta på en av vannbransjens viktigste møteplasser – sørg for å ikke gå glipp av det!

Tirsdag 18. mars

Parallell 1.1: Vannforsyning

På konferansens første dag vil vi i denne parallellen ha fokus på vannkvalitet. Med ny drikkevannsforskrift forsterkes kravet om farekartlegging og farehåndtering fra vanntilsigsområdet til abonnentene. Med dette som bakteppe diskuterer vi hvordan vi kan beskytte drikkevannskildene mot nye kjemiske farer, blant annet knyttet til vindmøller og større motorveier i vanntilsigsområdene. Vi får høre hva NRVA har lagt vekt på ved valg av prosesstrinn på nytt vannbehandlingsanlegg. Det blir også diskusjon om driftsparametere som kan være egnet for prosessovervåkning på store og små vannbehandlingsanlegg. Farekartlegging på ledningsnettet blir et tema, blant annet knyttet til materialer i kontakt med drikkevann. Du får presentert ny kunnskap fra nye prosjekter, deriblant Norsk Vann prosjektet om kjemikaliedoseringssystemer og spleiselagsprosjektet om vannverkslam og returstrømmer.

Parallell 1.2: Nye krav til ledningsnett og avløpsrensning – hva gjør vi?

Vi starter dagen med en gjennomgang av kommende krav til avløpsrensing, slam, og utslipp fra ledningsnett. Det er mye å forholde seg til fremover med revidert avløpsdirektiv, nasjonale mål for vann og helse, krisen i Oslofjorden, nye forskrifter om bruk av gjødsel (slam) og krav til utslipp fra ledningsnett. Her får vi høre siste nytt fra Norsk Vann, Miljødirektoratet og kanskje en statsforvalter?
Så hvordan skal vi klare å oppfylle alle kravene på best mulig måte? Denne dagen vil hovedfokus være på løsninger for sekundærrensning og reduksjon av fremmedvann. Vi får høre om forskjellige typer sekundærrenseanlegg og hvilke muligheter som finnes for kommuner som nå må gå fra enkel mekanisk rensing og til et mer avansert og plasskrevende biologisk anlegg. Fremmedvann er uønsket både med tanke på renseanlegg og overløp, og vi får høre hvilke metoder kommuner bruker for å kartlegge og redusere mengden. Dagen avsluttes med innlegg knyttet til oppfyllelse av krav til utslipp fra ledningsnett.

Onsdag 19. mars

Parallell 2.1: Avløp

Vi starter dag to med å diskutere smarte og grønnere anskaffelser med god hjelp fra leverandørbransjen. Hva er for eksempel en EPD og hva brukes de til?

Mange kommuner har kommet godt i gang med prosessen om nytt renseanlegg, men det er ikke lett å planlegge når det stadig kommer nye krav. I tillegg fører nye og strengere krav til behov for energikrevende renseprosesser, samtidig som vi skal bruke mindre energi. Og hva gjør vi når renseanlegg er for lite i dag, men det vil ta mange år før et nytt er på plass? Vi får høre fra flere kommuner som kjenner disse problemstillingene godt. Nye krav og mer avanserte renseanlegg vil kreve både mer personell og økt kompetanse. Vi avslutter dagen med å diskutere hvordan vi sikrer at vi har driftspersonell som kan drifte anleggene på en god måte den dagen det står ferdig.

Parallell 2.2: Lekkasjereduksjon og digitale hjelpemidler samt reservevann

Denne parallellen omhandler strategier for å redusere lekkasjer i vannsystemene. Vi vil se på virkemidler som kan bidra til å nå lekkasjereduksjonsmålene, og høre eksempler på hvordan ulike kommuner har jobbet med disse utfordringene. Valg av ledninger som skal fornyes i forbindelse med lekkasjereduksjon vil også bli diskutert, i tillegg til temaet reservevann – hvordan sikre at vi har tilstrekkelig vannressurser i beredskap

Detaljert program vil foreligge snart. Programmet starter kl. 10.00 dag 1 og avsluttes kl. 15.30 dag 2.

Utstilling, middag og sosiale arenaer

Det vil være mange utstillere til stede på Fagtreffet som vil gi rom for nyttige diskusjoner i pausene. På konferansens første dag er det felles middag med underholdning. Vi håper så mange som mulig blir med oss på middagen for å friske opp gamle bekjentskaper og knytte nye.

Praktisk informasjon

Vennligst merk at dersom du skal delta fysisk og ønsker å delta på middagen, må dette meldes på separat. Dette skyldes at det ikke er moms på kursavgiften, mens det påløper moms på bevertning.

Når du har fullført påmeldingen, vil du motta en bekreftelse med en QR-kode. Denne koden skal du vise ved fremmøte. Hvis du ikke mottar bekreftelsen, vennligst ta kontakt med oss.

Overnatting

Hver enkelt deltaker booker og betaler selv for rom på hotellet. Bestill rom via denne lenken, innen 24. februar. 

Grupper for streaming:

Kan du ikke delta fysisk, men ønsker å følge seminaret digitalt sammen med kolleger? Ta kontakt med Mariann Furulund

Norsk Vann kan gi tilbud for grupper på inntil 6 personer.
Vær oppmerksom på at bedriften må være medlem i Norsk Vann for å kvalifisere for rabattert pris.

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Fysisk deltakelse begge dager—middag ikke inkludert
kr 7100
289 tilgjengelig
Middag 18. mars (dag 1)
kr 1150
291 tilgjengelig
Fysisk deltakelse dag 1 eks. middag
kr 3700
289 tilgjengelig
Fysisk deltakelse dag 2
kr 3700
289 tilgjengelig
Digital deltakelse dag 1
kr 2700
Ubegrenset
Digital deltakelse dag 2
kr 2700
Ubegrenset