Retningslinjer for Norsk Vanns forum

 
 1. Spam/promotering/egenreklame er ikke tillatt
  Spam brukes i denne sammenhengen om reklame for produkter, tjenester og/eller andre websider, eller innhold som helt klart ikke har noe med innholdet på våre sider å gjøre. Det er IKKE lov å be andre om personlig informasjon som epostadresser, telefonnummer eller liknende via dette forumet. Brudd på denne regelen fører til øyeblikkelig fjerning av innlagt innhold og tilgang ellers til dette og alle andre forum i Norsk Vann regi.
 2. Ikke post tekst, bilder eller andre media du ikke har rettigheter til.
 3. Ikke post støtende, sårende eller krenkende innhold.
 4. Hold deg til tema og spør om en ting om gangen, da er det mye lettere å følge tråden både for deg selv og andre.
 5. Vis respekt for de andre deltakerne på forumet.
  Å være saklig uenig er greit, men forklar da HVA du er uenig i og HVORFOR. Ta gjerne med egne løsninger du mener er bedre egnet i hvert tilfelle.
 6. Bruk litt tid på å se deg om, og søk gjerne i tidligere svar før du spør andre.
 7. Bruk emner på innleggene som beskriver hva innholdet er.
  Uttrykk som “hjelp meg”, “hallo”. “dette er viktig”, eller “jeg har et spørsmål” har ingenting i emnefeltet å gjøre. Bruk heller ord som med en gang beskriver problemstillingen eller utfordringen din. Da er også sjansen for at du skal få svar mye større.
 8. Husk at hvis noen prøver å hjelpe deg, så er det for å gjøre deg en tjeneste; på lik linje med at du prøver å hjelpe andre. 
 9. Å få hjelp fra andre i forumet er et privilegium, ikke en rettighet.
 10. Dersom du bryter noen av retningslinjene—med unntak av punkt 1, som leder til direkte fjerning—vil du få et varsel fra forumets moderator(er). Forhold deg til varselet og lær av det, så vil du bidra til at forumet blir et nyttig sted å være for alle. 
 11. Dersom du mener andre har brutt retningslinjene uten at moderatoren(e) har reagert, er det fint om du sier fra om dette til moderatoren(e). Overlat til dem å ordne opp. Det er deres oppgave; ikke din.