Om prosjektsystemet i Norsk Vann
Kort om Norsk Vann Prosjekt
Norsk Vann Prosjekt (prosjektsystemet) ble etablert i 2004 for å gi mulighet for å gjennomføre felles utviklingsprosjekter innenfor vannbransjen. Prosjektsystemet vil i hovedsak finansiere prosjekter som skal bidra til å løse utfordringer som de fleste av andelseierne (kommuner/vann- og avløpsselskap) i Norsk Vann har.
Prosjekt- og utviklingsarbeidet i regi av Norsk Vann finansieres ved at de andelseierne som er med i prosjektsystemet betaler kr 2,60 per innbygger (2024). Dette vil gi ca. 12 millioner kr i prosjektmidler for 2024.
Hvem kan foreslå prosjekter?
Det er de andelseierne i Norsk Vann som er med i prosjektsystemet, som kan foreslå prosjekter. Tilknyttede organisasjoner (rådgivere, leverandører, undervisningsinstitusjoner m.m.) kan fremme prosjektforslag gjennom medlemmer som har forslagsrett i Norsk Vanns prosjektsystem.
For å ha mulighet til å konsentrere innsatsen og prioritere prosjektforslagene er det utarbeidet et sett med kriterier. Det er viktig å skjele til disse kriteriene ved innsending av prosjektforslag. Prioriteringskriteriene er beskrevet i Norsk Vanns mal for prosjektbeskrivelse.
Har du et prosjektforslag? Klikk her for mer informasjon. |
Hvem bestemmer hvilke prosjekter som skal gjennomføres?
Prosjektforslagene sendes på høring blant deltakerne og behandles også av fagkomiteene i Norsk Vann. Basert på innspill fra komitéene og høringen innstiller direktøren i Norsk Vann overfor styret hvilke prosjekter som bør prioriteres. Styret i Norsk Vann tar den endelige beslutningen om hvilke prosjekter som skal gjennomføres.
Hva skjer når prosjektet er gjennomført?
De aller fleste prosjekter munner ut i en Norsk Vann rapport. De som deltar i finansieringen av prosjektsystemet får tilsendt prosjektrapportene etter hvert som de foreligger og kan også laste de ned fritt i VANNbokhandelen (man må være innlogget).
Medlemmer i Norsk Vann som ikke er med og finansierer prosjektsystemet kan kjøpe rapportene til halv pris, og alle andre kan kjøpe til full pris. Noen prosjekter resulterer i andre sluttprodukter enn rapporter, eksempelvis juridiske hjelpemidler, læremateriell, brosjyrer m.v.